Berichten AED

Alkmaar heeft u nodig bij een reanimatie! Gratis oefenmogelijkheid: reanimatie + AED Infostand: Project Burger AED (BurgerHulpVerlening) in Alkmaar Locatie:Winkelcentrum de Mare Datum:...
Namens gemeente Alkmaar en Hartslagnu beheert Stichting Eerste Hulp Alkmaar de gemeentelijke AED’s en de buitenkasten waar deze in zijn...
De kans om een hartstilstand te overleven is de afgelopen twintig jaar meer dan verdubbeld. Midden jaren 90 was de...
Meer berichten...

U heeft zojuist gereanimeerd of u bent getuige geweest van een reanimatie. Dit kan voor u een ingrijpende gebeurtenis zijn. Ieder mens verwerkt dit op zijn eigen manier. Dat u heeft gedaan wat u kon doen, daar is geen twijfel over. Reanimeren is altijd een goed besluit. Als u niets doet, heeft het slachtoffer geen kans. Voor veel mensen is napraten een goede manier om een reanimatie te verwerken.

Het is belangrijk te weten dat u geen informatie krijgt over de uitkomst van een reanimatie. Als een patiënt ter plekke overlijdt, weet u dat de uitkomst niet goed is. In situaties waarbij het ambulanceteam de patiënt meeneemt, krijgt u achteraf niet te horen of de patiënt het uiteindelijk heeft overleefd. Het verstrekken van dergelijke informatie over patiënten is namelijk bij wet niet toegestaan. 

Bij onderstaande organisaties kunt u terecht voor ondersteuning en advies:

  • De andere mensen die geholpen hebben bij de reanimatie.
  • Sensoor: is dag en nacht bereikbaar voor uw verhaal via telefoonnummer 072-5613614 of via www.sensoor.nl.
  • Uw huisarts, deze kan u eventueel doorverwijzen naar professionele hulpverleners.
  • Stichting EersteHulpAlkmaar via 06 – 81 15 74 12 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HartslagNu evaluatieformulier

U kunt HartslagNu helpen om de burgerhulpverlening te verbeteren door het evaluatieformulier van HartslagNu in te vullen. Hierop kunt u ook aangeven of u behoefte heeft aan nazorg. Een medewerker van HartslagNu neemt dan binnen vijf werkdagen contact met u op.

Het evaluatieformulier kan u op de volgende wijze invullen:

  1. Log in via http://www.HartslagNu.nl/
  2. Klik op het tabblad Noodoproepen, nadat u bent ingelogd.
  3. Klik op de betreffende noodoproep en vervolgens op het tabblad Evaluatie.