Kunt u reanimeren? Meld u dan aan als burgerhulpverlener en kom in actie bij een hartstilstand in uw buurt. Elke minuut telt.

In de gemeente Alkmaar zijn ruim 64 AED’s aanwezig die zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag bereikbaar zijn voor het verlenen van eerste hulp bij een reanimatie. Deze AED's en de hulpverleners worden door de 112 meldkamer ingezet. Alkmaar is verdeeld in 6-minuten-zones, ook wel AED-zones genoemd. In elke zone zijn bereikbare AED’s en getrainde hulpverleners aanwezig.

Wilt u ook leren reanimeren en een AED te bedienen, meldt u dan nu aan voor een cursus Reanimatie/AED.

 

Promotieposter

Open dag 1-1-2 " de hulpdiensten" 2019


Op zondag 23 juni 2019 verzamelen bijna alle hulpdiensten zich weer bij De MEent Bauerfeind!. Ook wij zijn hierbij aanwezig met informatie over de BurgerAED en de AED's die in Alkmaar hangen.

 

burgeraed

Aanmelden als burgerhulpverlener


Als burgerhulpverlener krijgt u een oproep bij een hartstilstand in uw buurt. Kunt u reanimeren? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij hartslatnu.nl en red levens in uw buurt.

 

Leer reanimeren


Om een leven te redden in uw buurt als burgerhulpverlener moet u kunnen reanimeren. In een reanimatietraining leert u in 4 uur uur wat u moet doen bij een hartstilstand.

reanimatiecursus